Hoe wij werken

Afgelegen gebieden

Solutions Solaires richt zich op basale elektriciteitsvoorziening in afgelegen dorpen en streken. Dit realiseren wij door de aanleg van zonnestroomsystemen waardoor scholen, gezondheidsklinieken en gemeenschapsruimten de beschikking krijgen over verlichting.

Duurzaamheid projecten

Wij streven naar een model waarbij de dorpsgemeenschap op bescheiden wijze meebetaalt aan de zonnestroominstallatie en daarmee vervanging op termijn mogelijk maakt. Vaak biedt juist de aanwezigheid van zonnestroom mogelijkheden om nieuwe commerciële initiatieven te ontplooien en daarmee geld te verdienen. Daarnaast werken wij met de lokale overheid samen om projecten te verduurzamen.

Commerciële activiteiten

Zonne-energieprojecten in steden bij bedrijven en particulieren voorzien in financiële middelen voor sociale projecten op het platteland. Daarnaast ontwikkelen we in samenwerking met bedrijven in West Afrika initiatieven om geld te verdienen. Sponsoring vanuit Nederland vormt daarnaast een belangrijke bron van inkomsten voor de realisatie van onze projecten.