Nieuw project: kliniek in het dorp Koudiere

De verpleegkundigen van het dorp Koudiere zijn zelf al aan de slag gegaan met zonne-energie. Ze hebben een koelkast geregeld die op zonne-energie werkt. Daarin koelen de verpleegkundigen de medicijnen. Maar de verpleegkundigen hebben behoefte aan twee betrouwbare energiesystemen: één voor de kliniek en één voor de kraamkliniek.

 

Dertig kilometer van de hoofdstad Ouagadougou ligt, in het landelijke district van Tanghin Dassouri, het dorp Koudiere. In het dorp staat een kliniek van zes kamers met één gang er tussen. Naast de kliniek staat een kraamkliniek met vier kamers. Drie verpleegkundigen bieden zorg aan de patiënten in de kraamkliniek en in de kliniek. 15.000 Inwoners van zeven nabijgelegen dorpen zijn afhankelijk van de zorg die de verpleegkundigen bieden.  

 

Juiste installatie gevonden

Emmanuel heeft gesproken met de verpleegkundigen en hen gevraagd wat ze precies nodig hebben. Hij heeft een installatie gezocht die aan de verwachtingen van de verpleegkundigen voldoet. Voor 4.000 euro zouden de verpleegkundigen verlost zijn van hun energiezorgen. Dan zouden ze zich volledig kunnen concentreren op de zorg voor zieke patiënten en zwangere vrouwen.

 

Toekomstbestendig

De verplegers hebben zelf nagedacht over het onderhoud en de vervanging van het systeem. Zij zorgen dat ze voldoende geld opzij zetten om het systeem draaiende te houden, ook over 10 en ook over 20 jaar.  Dus voor 4.000 is het systeem niet alleen nu gebruiksklaar, maar ook klaar voor de toekomst.

 

Help de verpleegkundigen

Doneer nu voor dit project op NL52 RABO 0104 2996 30.

 

© 2020 Solutions Solaires. All Rights Reserved.

Search