Niemand zei dat het makkelijk was

Het valt niet mee. De installaties zijn allebei in gebruik. Overal brandt het licht, de koelkast draait. Maar het gesplitste systeem dat we hadden bedacht voor de kraamkliniek werkt nog niet zoals we het uitgedacht hadden. Nu is het niet mogelijk voor de medewerkers van de kraamkliniek om na te gaan hoeveel stroom ze hebben gebruikt voor de lampen en hoeveel stroom ze overhouden om te verkopen. Ze verkopen ook nog geen stroom.

De installateur is inmiddels twee keer terug geweest, maar hij komt er niet uit. Aan de foto’s achteraf kunnen wij zien, dat de installatie niet geïnstalleerd is zoals ontworpen. We zijn daarom bezig nieuwe contacten te leggen met installateurs in Ouagadougou. Vermoedelijk kunnen zij ons probleem wel oplossen.

Wat echter hoopgevend is, is dat we contact hebben met een Canadese organisatie, the Strongest Oak, die zich ook bezighoudt met zonne-energieprojecten in het district. Zij zijn groter en gaan zelfs een zonne-energie Power Hub opzetten. Onderdeel van hun project is om jongeren op te leiden als zonne-energie experts. Momenteel zijn ze nog in training, maar zodra ze afgestudeerd zijn, kunnen ook zij ons helpen met installaties en onderhoud van zonne-energieprojecten, naast de jongen die we eerder al op het oog hadden. Dit betekent dat lokale jongeren die anders weinig mogelijkheden hebben om geld te verdienen, werk hebben. Het is fijn om elkaar als stichtingen op deze manier te kunnen versterken.

Photo credits: Samantha Sophia - Unsplash

© 2020 Solutions Solaires. All Rights Reserved.

Search